Search This Blog

Monday, 19 August 2013

Kitchen Mysteries, Herve This

Dosc ciekawe i szczegolowe wyjasnienia reakcji stojacych za technikami kuchennymi. Mimo kontrowersji co do osoby autora, warto! :)
Miedzy innymi dlaczego do herbate trzeba wlewac do mleka, a nie odwrotnie, najlepszy przepis na gulasz ever - oraz wiele innych technik i wyjasnien na temat:
  1. Gotowanie i nauka
  2. Nowa fizjologia smaku
  3. Zupa
  4. Mleko
  5. Zele
  6. Majonez
  7. Jaja postaci rozne
  8. Sekrety sufleta
  9. Gotowanie
  10. Bulion
  11. Parowanie
  12. Duszenie
  13. Gulasze
  14. Cisnienie
  15. Na ruszcie
  16. Smazenie w glebokim tluszczu
  17. Grillowanie
  18. Delikatnosc
  19. Solenie
  20. Mikrofale
  21. Warzywa - kolory i swiezosc
  22. Sosy
  23. Palace pytanie
  24. Salaty
  25. Jogurt i ser
  26. Owoce
  27. Lody i sorbety
  28. Ciasta
  29. Ciasteczka
  30. Cukier
  31. Chleb
  32. Wino
  33. Alkohole
  34. Dzemy
  35. Herbata
  36. Zimne i gorace
  37. Ocet
  38. Narzedzia
  39. Tajemnice kuchenne

No comments:

Post a Comment